Kom sporten, spelen en recreëren in Weesp!

Bewoners van Weesp waarderen hun woning met een 7,8. De buurt waarderen zij met gemiddeld een 7,5. In het onderzoek komt naar voren dat de bewoners vooral de rust, het centrum, het groen, de winkels en het station aantrekkelijk vinden. Naast de winkels en het groen vindt u in Weesp nog veel meer faciliteiten, zoals sportscholen en gezellige restaurants. 

Weesp biedt u ruim aanbod aan scholen 

Bent u op zoek naar een plek waar uw (toekomstige) kinderen op kunnen groeien? In Weesp vindt u basisscholen en middelbare scholen met goede beoordelingen in kindvriendelijke buurten. In de bekende speeltuin Don Bosco bijvoorbeeld, waar de kinderen naar hartenlust in de buitenlucht kunnen ravotten. Weesp biedt een scala aan basisscholen en middelbare scholen aan. Uw kind zal zich hier helemaal op z’n plek gaan voelen.

Ook op het gebied van sport is er genoeg te doen, voor de kinderen en voor uzelf. Er zijn verschillende sportverenigingen, van hockey tot voetbal. Genoeg mogelijkheden tot nieuwe vriendjes en vriendinnetjes! En natuurlijk kunnen ze samen veilig spelen, door de ruimte en de veiligheid die Weesp te bieden heeft. Ook aan de volwassenen wordt gedacht. In de stad vindt u verschillende sportscholen of sportaccommodaties waar u zelfstandig of in groepsverband kunt sporten. 

 

Kunst, cultuur en vermaak in het centrum

Weesp heeft een gezellig en bruisend centrum. De historische stad ligt tussen prachtige bruggen en oude kerken. Een stadswandeling is daarom zeker een aanrader! Of neem een kijkje in het Gemeentemuseum van Weesp. Deze is gevestigd op de tweede verdieping van het Stadhuis. U kunt hier genieten van vaste en wisselende exposities over de geschiedenis van de stad.