Op zoek naar een bijzondere bestemming voor een dagje weg? Kom langs in Weesp! Hieronder geven we onze tips voor een dagje weg in ‘ons vestingstadje aan de Vecht’.

Tips voor een bezoek aan Weesp:
Museum Weesp - Chocoladefabriek Van Houten & Fietsen van Magneet

In Weesp was vroeger de wereldberoemde chocolademaker Coenraad van Houten en later ook zijn chocoladefabriek Van Houten gevestigd in Weesp. Als de uitvinder van oplosbare cacao en zo de grondlegger van chocolademelk werd het merk wereldberoemd. De cacao van Van Houten is nog steeds over de hele wereld te koop, maar wordt allang niet meer in Weesp gemaakt – en ook meer niet door Van Houten.

In het Museum Weesp, dat gevestigd is in het stadhuis van Weesp, wordt dit erfgoed nog steeds in leven gehouden. Zo kun je een model van het productieproces in werking zetten en ontdekken hoe een cacaoboon chocolade wordt. Ook zijn er geregeld chocolade workshops en kunnen kinderen hun feestje vieren waarbij ze zelf met chocolade aan de slag gaan!

Mocht u niet zo’n chocoladeliefhebber zijn en meer van (brom)fietsen houden, dan ook is het Museum Weesp een aanrader. Het beroemde merk Magneet vindt namelijk haar oorsprong in Weesp, en ook hieraan wordt in het museum ruimschoots aandacht besteed.

Gemeentemuseum Weesp
Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp
museumweesp.nl

Laurentiuskerk

Yoga in een kerk? In Weesp kan het! In de iconische Laurentiuskerk is namelijk sinds kort een yogaschool geopend, maar voor dit zover was, heeft de kerk aardig wat doorstaan. In 2016 woedde er namelijk een hevige brand in de kerk, waardoor de torenspits van het gebouw af is gevallen. Nu, bijna vier jaar later is de kerk in ere hersteld en heeft dus een ware transformatie ondergaan! Eind 2019 opende yogaschool Yoga Today haar deuren in de kerk, en binnenkort zullen er een bierbrouwerij met proeflokaal, een jeneverstokerij en een hotelkamer volgen. Op de begane grond zal een grand café haar deuren openen, en zullen er ook appartementen in de kerk worden gerealiseerd. Een plek om in de gaten te houden, dus!

Laurentiuskerk Weesp
Herengracht 16
1382 AE Weesp

Weespernieuws Triatlon - 6 September

Bent u een sportieveling (of houdt u ervan om andere mensen te zien zweten) dan is de Triatlon in Weesp iets voor u. Het evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door lokale krant Weespernieuws, vindt dit jaar plaats op zondag 6 September. Als u zelf mee wilt doen heeft u dus nog genoeg tijd om te trainen! Het evenement wordt ook altijd druk bezocht, dus ook als toeschouwer is dit zeker de moeite waard. De inschrijving opent op 17 januari, en inschrijven is mogelijk tot 3 april.

Weespernieuws Triatlon
zondag 6 september
weespernieuwstriatlon.nl

Naast de evenementen en locaties die hierboven zijn genoemd, is er natuurlijk nog veel meer te doen in Weesp! De vele restaurants en terrassen zorgen ervoor dat er altijd wel een onontdekte plek is voor een borrel of wat te eten. Maar ook voor de boodschappen kunt u terecht bij lokale ondernemers, die allemaal met passie werken aan hun producten. Denk hierbij aan de lokale kaasboer, slager of bakker.

Loop vooral door de Slijkstraat, als u op zoek bent naar deze lokale winkels. Dit is namelijk dé winkelstraat van Weesp waar je kleine speciaalzaken en horeca kunt vinden.

Als laatste willen we u vooral op het hart drukken dat, wanneer u voor het eerst Weesp bezoekt, u vooral niet vergeet om bij Patisserie & Chocolaterie Boom langs te gaan. Hier worden namelijk de originele Weespermoppen verkocht, waarvan de cacao-variant gemaakt wordt met de cacao van Van Houten.


Bent u benieuwd waar u in Weesp zou kunnen wonen? Bekijk ons huidige aanbod of neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen op zoek kunnen gaan naar uw droomhuis!