Aemestelle makelaars begint haar 2e volle jaar in Weesp en is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en het mooie Ruitenbeekpand aan de Nieuwstraat. 

Veel Weespers stelden zichzelf de vraag: is er nog wel plaats voor een extra makelaar in Weesp? Het lijkt al jaren geleden en inmiddels weten ze beter: voor een makelaar als Aemestelle Makelaars is er altijd ruimte. En wie nog wat sceptisch keek naar het ‘Amsterdamse’, is inmiddels gerustgesteld. Kees-Jan Brinkman was weliswaar al ruim een decennium actief als makelaar in Amsterdam-Zuid, hij woonde met zijn vrouw Femke en mooie dochters al veel langer in Weesp. Met zijn ondernemende en creatieve geest had hij natuurlijk allang de kansen gespot in de nieuwe wijken van Weesp, Leeuwenveld en Weespersluis. Sterker, ze hebben er zelfs een tijdje gewoond. Inmiddels kijkt de familie uit over de groene punt aan de Vecht aan de rand van het historisch centrum van Weesp. Sinds maart 2022 een zelfstandig onderdeel van Amsterdam: de Stadsgemeente Weesp. Het kantoor naast de Grote of Sint-Laurenskerk staat inmiddels stevig op de kaart. Je kunt dan ook niet om Aemestelle Makelaars heen. Wie een evenement organiseert in Weesp mag rekenen op de warme belangstelling van de makelaars van Aemestelle, inclusief de collega’s uit Amsterdam. Met zijn tienen vormen ze een actief team, met leden die maar al te graag bijdragen aan de dynamiek van de vestingstad Weesp.

Als echte Weespers doen de Aemestelle Makelaars hun boodschappen bij de winkeliers van Weesp, op de fiets, step en met een aluminium sloep. Ze hebben hun favoriete stekjes gevonden bij de horeca en op de terrassen. Het jaar 2022 werd glorieus uitgeleid in de Wispe Brouwerij aan de Weesper Herengracht, met uitzicht op de sluizen. Het proosten met gevulde glazen klonk tot in de kerktoren. ‘Weespers aan de Wand’, de 25 jaar oude traditie met Pinksteren, heeft inmiddels ook een wintervariant en bij iedere expositie kun je de spandoeken van Aemestelle Makelaars niet missen. En anders leidt Kees-Jan de bezoekers In gepaste artistieke kledij naar een jongtimer bus voor een rondrit. 

Kees-Jan kijkt met voldoening terug op een vol jaar. “We hebben onze agenda’s vol aan de uitbreiding van Weespersluis, al is het maar omdat de nieuwe bewoners van deze fraaie wijk vaak een woning in Amsterdam achterlaten. Leuk om daar vervolgens de taxatie uit te voeren. De doorstroming van Leeuwenveld is inmiddels ook in volle gang. En met zoveel monumenten hebben we altijd veel te vertellen over de historische panden die we mogen verkopen. De groei van het inwonertal gaat maar door. De nieuwe Weespers zijn – eigenlijk zonder uitzondering – snel ingeburgerd. En heel Weesp profiteert ervan. Dat zie je ook aan de laagste leegstand van winkels in de regio, maar je merkt het vooral aan al die vrolijke gezichten als er weer eens wat te vieren is in Weesp. Iedereen doet mee. Wij dus ook!”